donderdag 19 maart 2009

Verhoudingen in de rekening courant

Rekening courant krediet en meer
Als je weleens pieken en dalen in je cashflow hebt kan een rekening courant een ideaal middel zijn om dat op te vangen. Bijna elke bank biedt wel een rekening courant krediet aan voor ondernemers. Het is als ondernemer heel normaal om hiervan gebruik te maken om te voorkomen dat je bedrjif te zer beïnvloed wordt door tijdelijke tegenslag.
Een rekening courant is niet ingewikkeld. Het is anders als een zakelijke lening of doorlopend krediet. Toch deelt het zijn basis met een bedrijfsfinanciering. De bank verleent een bedrijf tenslotte de mogelijkheid om op krediet verder te gaan, dit uiteraard tegen een rente vergoeding. Zoals elke financiering neemt een rekening courant dus kosten met zich mee. Banken brengen vaste kosten in rekening voor het geven van een rekening courant verhouding. Het rentepercentage gaat op als het saldo van de rekening courant onder de 0 komt.
Als je meer wilt weten over een rekening courant krediet, doe onderzoek via Internet. Een andere goede hulp is natuurlijk de kredietadviseur bij een bank. Een rekening courant krediet is zeker onder de huidige omstandigheden een uitstekend idee om continuering van je bedrijf te waarborgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten